Categories
general

Pengilann…

hari minggu tok tek berkesempatan ke majlis perkahwinan, majlis respsi lah kira tek pakey cucuk Nek Ahim, salah seorang nenek ku yg terkenal dgn bacaan doa & keramahannya dgn ahli keluarga.

sidak tok kira belah nenek empuan mak aku. sblah tok kira boleh tahan besar juak keluarga, makey tempat baru, borneo convention center kuching (BCCK) arumbulak penuh juaklah dewan ya oleh kuarga.

aku kira ndak juak berapa kenal ngan cdak tok tp boleh2 lah. ada juak muka nok dikenal.

Photobucket

Photobucket

sik juak byk ne benda nk dicerita cuma impress jak dgn facilities sidak BCCK tok, nang grand abis la tempat tok. dgr more to come yg nk makey tempat tok utk wedding reception. ney ndak, tempat besar, at least ada tempat sbesar tok urg molah majlis mcm tok slain hotel2..

berbalit kita ke majlis tok tek, mcm biasa pengantin dtg, dsambut urg dgn hadrah & selawat

Photobucket

Photobucket

Photobucket

ada gik sigek adat yg kian dilupak, ya itu berjembaq. berjembak tok kira mcm encap sapu tangan rah daie pengantin rompuan & kak ya ditandah guguk.. aku pun sik tauk apa tujuan nya, tp yg pasti xbyk dah urg molah… dlm wedding tok ada molah.. eheh..

adat tepung tawar ya biasa lah, makan nasik temuan, motong kek dah biasa dah. ada cgek gik adat, nait turun tanggak sampe 7x, ya aku lum pernah nemu gik lamak tok.. dak mak ku madah dolok ada…

Photobucket

bacaan ayat al-Quran oleh bekas Juara Kebangsaan, kinek tok jadi juri, Tuan Hj Ismawi Hj Duet… jarang dapat peluang dengar nok kadak tok. bila ku pikir2 perlu juak ku lens 24-90 f2.8 muahaha…

Photobucket

Photobucket

duduk di barisan blakang terpaksa la ambik gambar jarak jauhh…eheh.. apa2 pun tahniah kepada pengantin, smg berbahagia ke anak cucukk… smg entry tok dpt dibaca oleh cdak lah…ehehe 🙂

Categories
general

Al-Kesah nya tekkk…

Agak lamak juak dah aku x berbunyi. Bukannya pa, lamak dah mula dpt tempahan video n bekerja tok, xda masa gilak nak leasure2 gilak. Boleh kata every weekend ada job. Murah rezeki juaklah. Mudahan berterusan…

Entry kali tok, spt biasa recap apa dah berlaku spjg sekda entry… Haha. Server down, Tahun baru cina, maulidur rasul dan sewaktu dgn nya..

Waktu tok, aku dah balit makey wordpress server. Langkah terpaksa bila server hosting ku down tiba2. Limited features, tp atleast maseh dpt molah entry.

Sbnarnya, bukan design yg penting tp content. Hehe. Jd waktu tok, capaian ke web tok lebih mudah sbb dihost di publicserver yg boleh dikatakan hebat agiklah… Powerful, cuma masalahnya byk glak urg makey. Tp sik apa, janji FREE. Haha

 

ok, bulan duak tok kira musim landas juak lah. Kadang2 ujan, kadang2 sik. Tahun baru cina… Kira best juaklah nyaman jak. Tahun tok tek, dak chinse celelbrate yr of golden rabbit. Jd cdak expect byk brg bagus. Tp kita tok ok2 juaklah.. based on kpercayaan cdak mmg ada ong. Tp kta tok mrancang ajak. Tuhan decide.

bila dah tahun baru cina tok, tutup la keday. tapi tahun tok sik brasa gilak sbb cun2 cuti kenak hujung minggu. alu bersambung cuti urg. cina dipasar nang dah tutup awal dah, hari senin sidak dah start closing. cdak tok selalu pegi outstation. ada pegi oversea, jrang jak celebrate.

tahun baru cina tok tahun baru bah, bukan kdak hari raya. jadi skadar mengingatkan tahun baru bah. jadi hanya yg tinggal berbukak keday org bumiputera &  mereka2 yg sik meraikan tahun baru cina lah. jadi kesempatan waktu sunyek tok dipakey aku juak utk gi minum pagi ditempat yg aku pun lum pernah jejaki sejak 27thn yg lalu…

Kali pernah ku ke keady tok aku pun sik ingat. toklah tempat dipadah aku… dolok kwsn tok kwsn perhentian bas, bersebelahan lorong sempit. nak ka kinek tok dah jadi jeraya sia, jd tempat tok dah more accessible lah. kira toklah tempat urg tua2 salu lepak kinek tok. dolok kan ada warong kat tempat urg jual buah ya, kinek tok dah sekda agik, jadi sitok lah dasan sidak landing gik…

kebtulan maulidurrasul disambut cun2 smggu raya cina. Tahun tok sambutan di kota samarahan tp aku xda pg. Gago sbb hari mggu ya ada job wedding. Ingat nk abiskan dlm mggu tok. Tp rasa2 tok, extend ckit lah. Baruk siap cgek
 ajak clip ya. Mok coba meet expectation client kinek tok tambahan, dah ngambik brg baru juak.

Kpg Segedup, rumah urg ninggal

Enough with that, slamak xda entry tok byk juak peristiwa yg dah berlaku. Berita kuarga pun ada juak. Mcm2 lah…. terimak kaseh kerana sudi membaca..ehehe. Hari pun sudah malam, wassalam…hehe.

Categories
general

last2, sitok juak tujunya…

dkat nak 3 thn juak aku subscribe dengan service hosting lamak ku. akhirnya down juak server nya. sblm2 tok sik pernah nya down. tang mcm ne tek kah tang ada down nya tahun tok… jadi aku ambik keputusan utk stay makey server percuma jak lah..ehehe.. bila ku pikir2 sekda masa ku nak ‘styling’2 byk2 website ku. ilek2 ajak pun ok juak… mcm ne? ok nak? accessible agik..

semua entry lamak maseh lam server. cuma sik dpt di display ajak.mun sekdapt juak, erm. nang apalah…ehehe